We zijn van het zomer afgereisd naar het dorpje genaamd Hennuyères in het Belgische Wallonië. Op een mooie dinsdag zijn wij, de meneer en mevrouw van de mede, in onze bus gestapt en op reis gegaan. We hadden al langer contact maar we moesten nu toch echt zelf proeven hoe hun mede smaakt! Dus wij hebben een heerlijke dag gespendeerd bij onze Zuiderburen van Les breuvages de la Chaudasse. 

Daar aangekomen hebben Rodolfo, Blanche en Ness ons een warm welkom geheten. We hebben alle, maar dan ook echt alle medes in hun assortiment geproefd. Glas na glas werd ingeschonken en geproefd, en al snel zat de warmte van de mede maar ook van onze gastheren goed in onze buik. Na fijne gesprekken in drie (soms 4) talen, werden wij verrast met een heerlijk huisgemaakte soep met goed stuk brood er naast, om onze rode wangen weer wat tot bedaren te roepen. Gelukkig hadden we een overnachting in de buurt geregeld!

De volgende dag zijn we, met onze hoofden vol van alle indrukken, weer terug naar huis gereden. Maar eigenlijk wisten we het al! We willen deze mede graag in ons assortiment. Toen kwam natuurlijk de volgende lastige stap, welke nemen we mee? We konden eigenlijk niet kiezen, maar deze vier zullen als eerst geïntroduceerd worden bij Heathen mead. Maar wees niet getreurd, wij zijn van plan meer van La Chaudasse in ons assortiment toe te voegen. Maar nu zit jij je vast af te vragen, welke medes zijn dan wel te koop!? Hier komen ze:  

La Boule

We starten met de “bubbelgum” zoals ze hem zelf noemen. Maar wij vinden hem het beste lijken op die mooie roze en rode zuurstokken van de kermis. Lekker friszoet waar je lekker het gevoel van de kermis mee in huis neemt.

La Pulpeuse

De naam zegt het al een beetje, pulp. Maar niet van de sinaasappel, maar van de zacht zoete manderijn. Door de schil van de manderijn te combineren met de mede en een natuurlijk geheim receptuur, hebben ze een zachte smaak kunnen maken. Dus wil je je deze winter al eerder wanen in een zonnige tuin, pak deze mede er bij. 

Le Trou

Voor onze thee liefhebbers hebben wij deze munt en citroen mede van over de grens meegenomen. Deze lichte mede is een mooie aanvulling als je net iets anders wil dan je standaard. Door de combinatie drinkt hij weg als je warme kop verse muntthee met een schijfje citroen en natuurlijk niet te vergeten, een goeie lepel honing. Dit is momenteel een van de meeste frisse smaken in ons assortiment

Sex machine

Als klap op de vuurpijl gooien we deze sexy mede er bij. Ik hoor je al denken, huh, we hebben toch al mede met peper, waarom deze er bij? Deze is wel echt bijzonder en heel anders. Door de combinatie van peper en gember is hij niet zo pittig, maar geeft hij een lekkere warme afdronk met een klein beetje pit. Het bijzondere ook aan deze is dat net als bij de La Pulpeuse, in Sex machine rode peper en echte gember is verwerkt. Een smaak om echt te proberen! 

Deze vier mooie smaken van La Chaudasse, zijn nu met een mooie combinatieprijs te koop in onze webshop (klik hier om gelijk er naartoe te gaan) 

Laat je ons weten wat je er van vind?