Met alle #staysafe hashtags die om je oren vliegen, leek het me goed om even stil te staan bij een van onze producten die hierbij kunnen helpen. Namelijk: hakhoning!

Hakhoning is iets wat het midden houd tussen snoep en kandij suiker. Het is gemaakt van suiker, honing en natuurlijke kleur en smaakstoffen, wij omschrijven het ook wel eens als bewust versuikerde honing. Je krijgt dan een pot met in stukken gehakte honing, wat ook meteen de naam verklaart. Je kunt de brokken als snoep eten, in je thee laten oplossen of het nog fijner hakken en op een schoorsteenbrood sprenkelen.

Waarom wij dit associëren met gezondheid? Als je last heb van je keel is de beste manier om dit te verzachten door het vochtig te houden. Veel drinken of veel speeksel aanmaken door te sabbelen op bijvoorbeeld drop of ander snoep. Als je je in kunt houden en deze brokken niet weg kauwt, doe je ongelofelijk lang met een brokje! Daarnaast heeft honing natuurlijk allemaal positieve eigenschappen die een herstel versnellen. Tenslotte hebben de smaken eucalyptus, menthol, tijm en anijs ook nog eens de eigenschap om luchtwegen te openen en slijm te verzachten. Alle dingen die je wilt als je verkouden bent!

De timing van deze post is niet willekeurig. Vorige week heeft Björn het heel rustig gehad omdat Elvira haar stem volledig kwijt was! We kunnen dit artikel dus uit eigen ervaring schrijven, er is wat hakhoning doorheen gegaan!