Ik hoop niet dat jullie dachten dat wij ooit stil zitten he? Want hier komen alweer twee geheel nieuwe smaken mede in ons assortiment! Wat het totaal brengt op 47 verschillende smaken mede, alvast excuses voor de mensen met keuzestress 😉

De eerste is een mede met appelsap. Voordat je denkt ‘die hebben jullie toch al?’, deze is specifiek met groene appeltjes, dus Granny Smith! Waarom deze dan nu in het assortiment is opgenomen is heel simpel, dankzij jullie! Diverse mensen hebben aangegeven deze smaak te missen in ons aanbod en of wij deze konden toevoegen, dus bij deze!

De tweede smaak is erg bijzonder, maar daar houden wij juist heel erg van bij Heathen Mead. We lieten ons verrassen door de complexe smaak van de Tonka boon! De wat? Ja dat. Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar werden overrompeld door de heerlijke zachte smaak die zowel doet denken aan vanille, als kaneel, als kardemon, als…van alles? Botanisch gezien is het daadwerkelijk een boon (van de vlinderbloemige familie dus) uit Zuid Amerika. Vroeger werd er onder andere olie uit geperst om margarine te verwerken maar is in de vergetelheid geraakt. Herleef deze bijzondere smaak met deze heerlijke mede!

Verder heeft deze mede nog een mooi verhaal: deze smaak heet Sternenkind, vernoemd naar alle kinderen die helaas niet levend geboren mochten worden. Voor iedere fles word er daarom drie euro gedoneerd aan de Duitse organisatie genaamd Dein Sternenkind, hier lees je meer over deze mooie stichting.