Soms…is dit werk echt te leuk. Björn komt thuis met een nieuwe smaak mede, drukt de fles in mijn hand en zegt, zet maar online. Ik moet natuurlijk wel weten waar ik het over heb als ik een artikel aanmaak dus hoppa, fles open. Deze keer is het een mede genaamd Herbstglut met een mooie rode kleur en een eekhoorntje op het label, dit beloofd wat. Het eerste wat opvalt is de zoete en vanille achtige geur. Björn had me verteld dat het kastanjemede betrof maar na een snelle vertaling blijkt het niet om kastanjehoning te gaan, maar om gepofte kastanjes! Ik krijg dus direct zin in een Duitse kerstmarkt waar je deze vers en warm kunt kopen, mmm!

Na een tweede blik op het etiket blijkt er ook nog brandy te zijn toegevoegd aan deze heerlijke nieuwe smaak. Nou heb ik in alle eerlijkheid nog nooit pure brandy op, dus ik weet niet welke ‘tonen’ ik moet verwachten. Maakt gelukkig niets uit, want het is een lekkere zoete volle nasmaak. Niet te zoet, maar wel lekker rond, iets waar ikzelf persoonlijk heel veel van houd.

Maar, dit is een herfstmede, dus het volgende wat in mij opkomt is, hoe zou deze warm smaken? Nou is het fijne van thuiswerken dat ik dus direct mijn mok in de magnetron kon zetten om dit uit te testen. In mijn ervaring, als je zo’n drank warm maakt, worden de losse smaken vaak individueel wat sterker. Deze is natuurlijk weer eigenwijs, deze word juist milder als je ‘m warm maakt? De vanilletonen gaan in ieder geval wat naar de achtergrond. Weet je, eigenlijk krijg je bijna een totaal andere mede wanneer deze warm is.

Lang verhaal kort, weer een heerlijke smaak erbij! Probeer ‘m snel en laat ons weten wat je ervan vind!